For at Sør Cup skal gå rundt, så er vi avhengig av en rekke frivillige. Det er på tide å hylle deres innsats for denne turneringen.
Sør Cup er organisert som et aksjeselskap. I hver av eierklubbene Fløy, Vindbjart og Donn sitter det en rekke personer som utgjør en turneringskomite. Disse har ansvaret for den praktiske gjennomføringen av cupen.
En er ansvarlig for mat, en for aktiviteter, en for renhold, overnatting og så videre. Hver enkelt møter på månedlige møter, og har ansvaret for å skaffe nødvendig antall dugnadsfolk til sitt område.
Totalt antall frivillige under cupen: 1.500!
Totalt antall dugnadstimer: 16.500 (ja, du leste riktig!)
Man kan si mye om den jobben som vi i administrasjonen gjør. Det er nok vanskelig å komme utenom at å arrangere denne turneringen uten to ansatte hadde vært vanskelig. Men det hadde vært dønn umulig å arrangere uten alle våre frivillige. Jeg bøyer meg i hatten, som hun sa, for den innsatsen de legger ned.
Sure, noen velger å reise vekk når Sør Cup er. Men de aller fleste velger å møte opp, på avtalt sted til avtalt tid, for å gjøre sin del av jobben for at dette skal gå så knirkefritt som mulig.
Og i min tid i Sør Cup/PlussbankCup, så har jeg alltid opplevd at det på evalueringen i etterkant er spørsmålet «Hvor syns du om de frivillige» som får det beste skussmålet. Det er rett og slett det deltakerne våre er mest fornøyd med.
Om det er kioskvakt, søppelplukker, nattevakt eller om det er turneringskomiteleder. Alle går på med samme liv og lyst. De ønsker å gjøre oppholdet til deltakerne til det aller beste. Og de ønsker å oppfylle visjonen vår om å gi Norges beste cupopplevelse – på og utenfor banen.
Det er utrolig forskjell på de frivillige. Og det er ingen tvil om at den største oppgaven hviler på turneringskomiteen. Det er klubbenes ansvar å finne kompetent personell til disse oppgavene. Som hovedansvarlig for en del av postene så merker man fort hva slags oppfølging de individuelle trenger av oss i administrasjonen. Noen ganger finner man ut at man har funnet fullstendig feil person.
Som en gang da vi hadde funnet en på renhold, hun hadde visst takket ja til dette. Da vi ringte henne for å avtale, så fant vi ut; nei, hun hadde ikke sagt ja til noe ansvar, hun kunne vaske et gulv eller to, men det fikk holde.
En annen gang lette vi etter en person til et verv, og lederen ble spurt om han hadde spurt en spesifikk person. – Jeg FØLTE jeg har spurt han, var svaret. Vi tok ikke sjansen på den, og spurte igjen.
Men du treffer flest av den andre typen. Håkon på Flekkerøy er en av dem. Full av energi planla han St.Hans-festen på Flekkerøy. Her skulle det komme sjørøverskute og pirater, men de skulle ikke være sjørøvere, de skulle være sjøgivere.
Du har Kenneth i Vennesla, som både er dugnadssjef og diskjockey. og Vidar. Og Elisabeth. Og Thor Richard, som har sagt i alle år at DETTE er hans siste år. Når det kommer til stykket, så blir det aldri det likevel. Jeg har ca 45 navn på blokka. Dere vet alle hvem dere er.
Alle avtroppende komitemedlemmer er forpliktet til å ha et overgangsmøte med påtroppende komitemedlem. Dette for å sørge for at erfaringen videreføres. Et av de første spørsmålene vi alltid stiller på Flekkerøy, er om mad-mannen (altså ikke MÆD-man-en, men MAT-MANNEN), Arild, har hatt overgangsmøte. Svaret er alltid det samme. Jepp, det hadde han, og det gikk himla greit. Avtroppende og påtroppende er samme Arild, og har vært det i over 20 år.
Jeg må si jeg blir rørt og fascinert når jeg tenker på alle de feriedagene våre flotte folk tar ut for å hjelpe til. Jeg har ikke ord på hvor mye det betyr for alle, at dere gjør det.
Så til alle dere som bruker haugevis av timer på Sør Cup: TUSEN TAKK til dere alle. Vi håper dere stiller opp også i fremtiden!